УИЛ СМИТ С ЖЕСТОКО НАКАЗАНИЕ

Филмовата академия се произнесе по казуса с шамара, който американския актьор нанесе на водещия Крис Рок по време на годишните награди „Оскар“. От академията заявиха, че налагат 10-годишна забрана да присъства на церемониите, както и на свързаните с тях мероприятия.

Наказанието идва дни след като самия актьор заяви, че напуска Академията. На практика това означава, че той е уволнен след своето напускане. От пресцентъра на смелата родна прокуратура коментираха, въпреки че никой не ги попита, че това е грубо нарушение на  трудовото законодателство в САЩ и ще се самосезират по казуса.

Подобен казус се завърза и след последното заседание на ООН, където Общото събрание на организацията прие резолюция, с която Русия беше излкючена от Съвета по правата на човека към ООН. Часове след това своеобразно „уволнение“ от руска страна заявиха, че напускат. Запознати юристи коментират, че не можеш да напуснеш, след като са те уволнили.

Същевременно извън прожекторите на медийното отразяване остана друго, далеч по-жестоко, наказание, наложено на 6-годишната Ивон от ж.к. „Диана“ в гр. Ямбол. Детето е наказано без достъп до ТикТок и Инстаграм за 5 дни, тъй като категорично е отказало да си изяде супата от лапад петък вечер, въпреки настоятелните молби и заплахи на майка му. Бащата не коментира случая, като заяви, че няма да рискува той самия да загази и добави, че си е изял супата.