sofia-lion

Цацаров става началник в нов отдел

Сотир Цацаров ще оглави новооткрития отдел в прокуратурата “Нормативен анализ”. На никой все още не му е ясно какво точно ще прави, но Цацаров обещава по-добри резултати от тези, които постигна в КПКОНПИ. “Свалили сме летвата толкова ниско, че вече трябва да я търсим под разкопките на Ларгото. Това е предпоставка за силно начало. Лесно може да задминем всичко направено от КПКОНПИ, ако се напънем някой четвъртък. Но да не избързваме с прогнозите.” – коментира Сотир Цацаров.

От вътрешни източници разбрахме, че целите на новия отдел ще бъдат разнопосочни, неясни, прикрити и добре заплатени. Вероятно първото нещо, което Цацаров ще направи, е да преброи дивите зайци. От прокуратурата се коментира, че всичко там отдавна е оставено в ръцете на природата и няма никакъв контрол. Под ударите на отдела ще попаднат също и нормативите по физическо за 4-ти, 5-ти и 8-ми клас. “Това е сфера, в която не са правени промени от поне 40 години. Развитието в детска възраст е определящо за индивида. Аз самия съм пример за това” – бе чут да коментира Цацаров на опашка за гевреци до спирка на софийското метро.

От прокуратурата обмислят още няколко пилотни проекта за други отдели. Такива например са отделите за – по-качествено протакване на делата, за безсмислени конфереции, за изготвяне на по-стойностни отчети за несвършената работа и забравяне на това каква работа изобщо има да се върши. Също така се планира някои от предлаганите услуги да станат обществено достъпни като част от електронната администрация. Така гражданите вече онлайн могат да заявят услуги като замитане на делата под масата, чадър от прокурор, омаловажаване на доказателства и медицински бележки за съда.