Натоварен сезон за България това лято, прогнозират от Министерството на туризма

С това изялвение започна днешната пресконференция на министър Проданов по повод предстоящия летен сезон.

„Очакваме сериозен приток на туристи от по принцип непосещаващи страната ни държави. Ако помните, през 2019 година по българското черноморие изплуваха немалко торби с кокаин. Това беше част от хитра PR кампания, която доведе до значителен брой нови туристи.

Този сезон сме предвидили друго вълнуващо преживяване за нашите гости – ловене на морски мини. За целта на всеки пристигащ турист се полага въдица, рибарска мрежа, както и шнорхел.“

Предвижда се при три успешно уловени мини да се предоставя и голяма награда – вечеря с поп-фолк идола, който реди системи – Кали, а за дамите – с Бойко Борисов. Вечерята с бившия министър председател ще бъде приготвена лично от него в присъствието на дамата, като той лично ще приготви своя специалитет – филийка с мас, а след обилната трапеза може и да разцъкат някое мачле. Кали пък от своя страна щяла да предлага финансови съвети на господата, както и кратки курсове по валутен обмен, алъш-вериш, тука има – тука нема, ГТП за полуремаркета и ускорен курс по оригами.

Безплатно талонче от държавната лотария ще получат всички, които по независещи от тях причини не успеят с обезвреждането. Талончето ще е предварително изтъркано, защото едва ли хората ще имат с какво да търкат, предвидливо заявяват от туристическото ведомство.