football-world-cup-and-a-ball

Нова организация на Световното по футбол в Катар

Вече са ясни групите са първото зимно световно първенство по фурбол, което ще се проведе в Катар от 21 ноември до 18 декември. Часове след провеждането на жребия, който определи откриващия мач да е между домакините от Катар срещу Еквадор, от ФИФА промениха традициите домакините да откриват турнира, като заявиха, че всъщност първи ще играят Нидерландия и Сенегал. Според източници от световната футболна централа промяната се е наложила, тъй като по традиция по обед шейховете предпочитат да пият чай на климатик. Друга причина била запазването популацията на диви гъски, чиито миграционен път минавал точно над стадиона, но поради горещините през деня летят основно привечер. Редица учени твърдят, че наблюдаването на спортни събития играела важна роля за либидото на гъсоците, които след спортно събитие ставали особено активни в отношенията си с женските гъски.

Очакват се и допълнителни промени в програмата на световното, като успяхме да се доберем до част от предложенията и нашите читатели първи ще имат възможността да се запознаят с брилянтността им. Сред предлаганите промени са, четвъртфиналите да се играят след първите мачове в групите, като остава да се доизясни кои отбори ще се включат направо на полуфинала. По отношение на наградния фонд, на всеки от участвалите в мач играчи се полагат 2 камили и 3 сандъка фурми, хуманитарна помощ от България.

От Международния олимпийски комитет (МОК) ще наблюдават с интерес предстоящото първенство, като целта им ще бъде да попият малко ноу-хау по организирането на големи форуми на необичайни места. Предвижда се следващите зимни олимпийски игри да се проведат в Египет, където ще бъдат въведени и нови дисциплини – гигантски слалом, който ще се провежда на пирамидите в Гиза, бобслей по сахарските дюни, както и биатлон в размирни райони на Кайро, като се очаква нешриветливостта на региона да накара атлетите да постигат невероятна скорост и нови рекорди.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *