rose

Екоактивисти се надигат срещу предаването “Ергенът”

Голям протест се организира в столицата заради предаването “Ергенът”. Той е организиран от екоактивисти, които са възмутени от масовото разхищение на рози в предаването. “Всяко предаване виждаме резултата от една поголовна сеч. Кой контролира при какви условия биват отглеждани тези рози и как се позволява да бъдат насилствено отделяни от местообитанията им ?” – възмущава се лидер в екоактивистка организация.

Основните аргументи за протеста са, че розите не са дали своето съгласие за участие в шоуто. Били са занесени там без да имат възможност обективно да изкажат мнение дали са съгласни или не с това. Активистите ще настоявят всяка дама да получава саксия с роза като към всяка роза има нотариално заверено съгласие за участие в шоуто. Отделно ергенът трябва да ухажва и розите участващи в предаването – да ги извежда на вечеря, плуване, разходки по плажа, да карат колело, да помпят във фитнеса заедно както да не бъдат целувани без преди това да бъдат засадени 5 овошки и 2 кактуса.

Очаква се протестът да затвори основни улици и булеварди в София както и други големи градове. Към него ще се присъедини и супер-веганския лидер Никола Донев, който ще се залее поне 40 пъти с червена боя и ще се опакова във фолио с балончета. Предвидено е активистите да се търкалят в компост и слама, да акат в градските градинки, да рисуват с тебешир по жълтите павета и да пият бири пред паметници.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *