varna-streets

Разкриха къде са потънали 2.6 млн. лв от ремонта на варненското училище

Откриха се парите от ремонта за 2.6 млн. лв. на училището във Варна, след който то е практически неизползваемо. Варненската община е използвала парите за покупка на няколко частни имота на цени 10 пъти над пазарните. След това отново е продала имотите в OLX за обща стойност 17.60 лв. без ДДС. От общината коментират, че тази сума е била нужна, за да покрият стойността за промотиране на обявите. 

Накрая в касата на общината не са постъпили средства, но срещу тях са заведени 3 иска от новите собственици за това че всъщност около 150 декара прилежаща земя също е тяхна по документи открити заедно с Варненското съкровище. Делата вече са приключили и земята е възстановена. Също така са върнати и 600 метра плаж, 14 дюни с 6 капанчета построени върху тях, 3 автобуса от градския транспорт и 4 декара терен от Морската градина с разрешително за сеч.

От общината коментират, че никой не е над закона, и откритите документи безспорно доказват правото на собственост. Очаква се върху възстановената земя да изникнат 3 хотела, 2 мола, китайски магазин за чорапи втора употреба и 13 аптеки на Марешки. “Всичко това ще спомогне за облагородяването и развитието на града ни” – коментираха от общината.

В момента започва нов ремонт на училището. Изпълнителите са консорциум от тези които правиха магистрала Тракия, тунелите на Хемус, новото кръгово във Варна и онази дупка до блока ви, която всяка година се отваря. Сумата на обществената поръчка е 11.6 млн. лв без ДДС. От общината коментират, че увеличението е нужно, за да не се налага отново ремонт на ремонта. Очаква се следващото лято чадър и шезлонг на Варненските плажове да струва между 660 и 940 лв.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *