covid-greeting

Промяна на COVID мерките от 1-ви април

Нови мерки срещу COVID ще бъдат обявени на 1-ви април. Здравният министър и министерството на здравеопазването не дават информация какви ще са те. На кратък брифинг от министерството обявиха, че пазенето им в тайна е част от самите мерки. Целим да изненадаме вируса и да го хванем неподготвен – обявиха от ведомството. 

В същото време бизнесът се готви за пореден протест. Ресторантьорският бранш предлага да има ограничение от минимум четирима човека на маса в заведение с куверт от 100 лв. на човек. Също така се предлага за деца до 12 г.  да се заплаща такса по цени за легло от Българския туристически съюз. Кучетата в заведенията да бъдат допускани само ако имат чип, сим карта, смарт каишка и профил в някоя социална мрежа с поне четирима последователи. Така щял да се контролира по-добре потокът от хора в заведенията и да се заложи на съвестта на хората.

От градския транспорт пък настояват пътниците да представят IQ тест, когато бъдат проверявани от контрольори. Изискванията към тях ще са да могат да отговорят на поне 14 въпроса от случайни области на матурите за 12-ти клас от предходната година, които ще им бъдат зададени от Орлин Горанов. При грешен отговор пътникът трябва да слезе на следващата спирка, където ще бъде посрещнат от екип на МВР. Полицаите могат да дадат до 10 секунди преднина по тяхна преценка след което се впускат да гонят сваленият пътник. Когато го настигнат е негов ред да гони. Ако успее да догони униформен, то всички фишове за превишена скорост, които има ще бъдат опростени. В противен случай ще му бъде наложена административна санкция в размер на сумарното тегло на всички полицаи обърнато в лева, обществено полезен труд рано сутрин в събота и ще му бъде изтрит Фейсбук от телефона.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *