cryptocurrency

Правителството ще изплаща пенсиите на пенсионерите в криптовалута

Парламентът гласува за изплащане на пенсиите на пенсионерите в криптовалути. Това е част от програмата за дигитализация на нацията. Вече няма да има опашки пред пощенските клонове и всеки пенсионер ще получава моментално парите си. Така българските пенсионери ще бъдат пионери сред връстниците си в световен мащаб.

Очакванията са бабите и дядовците масово да се втурнат и да налазят световната мрежа. Сайтовете за онлайн пазаруване се надпреварват за промоции в опит да привлекат хората от третата възраст. Някои от по-гръмките привличат с – “доставка по-бърза от Български пощи”,  “качеството на соца на клик от вас”, “хоремаг като хората”. В същото време търговците в магазините масово добавят и етикети с цени в криптовалути. Ни знайм ко дъ учаквъми – коментира управител на голям магазин в Бургас.

Потърсихме и мнение от самите пенсионери за новите им пенсии. Питайте жена ми, пенсията не съм я виждал от 12 години – отговаря един от тях.

Сред бъдещите планове на правителството също е и увеличаване двойно възрастта за пенсия на 128 години което ще позволи да се увеличат и пенсиите с минимум 10 000 лева. В допълнение ще се създадат още 11 осигурителни стълба, с които да се осигурят пари за пенсиите и бъдещите ремонти на автомагистрала Тракия, паметникът на Бузлуджа, удълбочаването на Варненското езеро и свързването му с Марианската падина както и скоростният път Кричим – Ню Делхи – Байкунур.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *