Home Родни Разкриха къде са потънали 2.6 млн. лв от ремонта на варненското училище

Разкриха къде са потънали 2.6 млн. лв от ремонта на варненското училище

478

Откриха се парите от ремонта за 2.6 млн. лв. на училището във Варна, след който то е практически неизползваемо. Варненската община е използвала парите за покупка на няколко частни имота на цени 10 пъти над пазарните. След това отново е продала имотите в OLX за обща стойност 17.60 лв. без ДДС. От общината коментират, че тази сума е била нужна, за да покрият стойността за промотиране на обявите. 

Накрая в касата на общината не са постъпили средства, но срещу тях са заведени 3 иска от новите собственици за това че всъщност около 150 декара прилежаща земя също е тяхна по документи открити заедно с Варненското съкровище. Делата вече са приключили и земята е възстановена. Също така са върнати и 600 метра плаж, 14 дюни с 6 капанчета построени върху тях, 3 автобуса от градския транспорт и 4 декара терен от Морската градина с разрешително за сеч.

От общината коментират, че никой не е над закона, и откритите документи безспорно доказват правото на собственост. Очаква се върху възстановената земя да изникнат 3 хотела, 2 мола, китайски магазин за чорапи втора употреба и 13 аптеки на Марешки. “Всичко това ще спомогне за облагородяването и развитието на града ни” – коментираха от общината.

В момента започва нов ремонт на училището. Изпълнителите са консорциум от тези които правиха магистрала Тракия, тунелите на Хемус, новото кръгово във Варна и онази дупка до блока ви, която всяка година се отваря. Сумата на обществената поръчка е 11.6 млн. лв без ДДС. От общината коментират, че увеличението е нужно, за да не се налага отново ремонт на ремонта. Очаква се следващото лято чадър и шезлонг на Варненските плажове да струва между 660 и 940 лв.